Le Barrage | Alblasserdam


Sfeervolle omgeving, in luxe tafelen.

Met passie en creativiteit geven wij invulling aan interieurs.


Het creëren van sfeer en beleving, een combinatie van stylist & kok.
Onze passie delen wij graag.

 
CULINAIRE HOTSPOT LE BARRAGE
Restaurant op de Dam 65 in Alblasserdam.


Le Barrage


Le Barrage, wat in de Franse taal ‘de Dam’ betekent, ligt aan de gelijk genaamde bekendste straat van Alblasserdam. Le Barrage ligt op een prachtige locatie waar de straatnaam ook zijn echte functie bekleedt, namelijk het scheiden van getijrivier de Noord en de kleine rivier de Alblas. Vroeger waren deze rivieren gescheiden door een werkende schutsluis in de Dam en kon er voor zowel zaken als voor recreatie over en weer gevaren worden.

Het pand zelf heeft ook een rijke geschiedenis als het voormalige Waardhuis van Waterschap De Nederwaard. Het werd in 1612 gebouwd in opdracht van het College van Graaf en Alblas. Hier vonden voornamelijk vergaderingen van het bestuur plaats, waarvan de leden werden begeleid ter paard en wagen. Het gebouw is sinds die tijd een icoon in Alblasserdam en heeft ook het bombardement van de Duitsers in 1940, met enige kleerscheuren, overleefd. Het is nu een gemeentelijk monument.

Met de komst van restaurant Le Barrage willen we de idyllische locatie met historie combineren met de pure vakmanschap van nu op het gebied van horeca.


Home